Общи правила и условия

I. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЪМПИНГУВАЩИТЕ:

 1. Заплатените Такси включват:
  • туристически данък
  • ДДС
  • паркинг за едно превозно средство паркирано на паркинга вътре в къмпинга
 2. В цената са включени още:
  • Електрическо захранване до 16А /молим да си носите кабели с подходяща дължина/
  • Водозахранване /с лични средства за свързване на каравана или кемпер/
  • Ползване на санитарни помещения
  • Безжична интернет връзка
  • Помещение за хранене за всички къмпингуващи.
  • Детски кът
  • Сметоизвозване
 3. При резервация и при настаняване в къмпинга, всеки посетител е длъжен да се запознае с правилника за вътрешния ред на къмпинга, поместен на сайта ни (www.campingemanuil.com) и изложен на  рецепцията. Влизането и престоят на територията на къмпинга означават автоматически съгласие с условията на правилника.
 4. Стриктно не се допускат и толерират групи (от всякакъв размер), идващи с нагласата да вдигат шум, да организират партита в къмпинга или да нарушават по какъвто и да е начин създадените правила.
 5. Всички услуги в къмпинга се плащат в брой на рецепцията или по банкова сметка на Къмпинг Емануил, като това става преди настаняване.
 6. При предсрочно напускане на Къмпинг Емануил ще трябва да заплатите 50% от оставащата сума за периода, който сте посочили.
 7. Работното време на рецепцията на къмпинга е от 09:30 до 18:00 часа, всеки ден в рамките на къмпинг сезона. Молим, за настаняване извън тези часове, да се свържете с нас предварително.
 8. Мястото ви за настаняване ще бъде на разположение след 14:00ч в деня на резервация. Часът за напускане при наемане на бунгало или каравана е до 12:00ч., в деня на заминаване. За гости със собствени палатки, кемпери или каравани няма регламентиран период за настаняване, докато часът на напускане е до 14:00ч. При удължаване на престоя след установените часове на заминаване, 50% от стойноста на нощувката може да бъде таксувана, за напускане след 17:00ч. се заплаща такса нощувка.
 9. Къмпингът предлага на своите посетители безжична интернет връзка (WI-FI), но поради фактори независещи директно от нас ние не гарантираме подържането на определена скорост и достъп до интернет 24 часа в денонощието или по време на вашето посещение.
 10. Къмпинг Емануил предлага навес на своите гости в случаи на дъжд или силно слънце. 
 11. Нашия къмпинг предлага връзка към електрически контакти и изводи за вода. Поради независещи от нас причини токът и водата могат да бъдат временно или постоянно спряни при аварии на EVN или ВиК. Къмпингът не носи отговорност и не възстановява суми за нощувки при спиране на тока или водата.
 12. Съветваме гостите на къмпинга да не оставят без надзор личните си вещи по време на престоя си с нас. Къмпинг Емануил е охраняема зона, но ние не носим отговорност при липса на ваши принадлежности, кражба от превозното ви средство, караван или кемпер.

II. ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА  КЪМПИНГ ЕМАНУИЛ:

 1. Шумът генериран от нашите гости трябва да е в рамките на нормалното по всяко време на деня. След 22:00 и преди 9:00 шумът от телевизори, радио апарати и т.н. трябва да бъде сведен до минимум. Нашите критерии за определяне нивото на шум са, че ако вашият съсед по палатка, каравана или бунгало чува това, което слушате или правите, то тогава шумът е прекалено висок. Гости на къмпинга нарушаващи това правило могат да бъдат изгонени без възстановяване на парите платени за нощувка. 
 2. Забранено е използването на наркотици, злоупотребата с алкохол и извършването на други дейности забранени от закона. Управителят на къмпинга може да изгони всяко лице нарушаващо това правило по своя преценка, както и да уведоми органите на реда. 
 3. Забранено е сеченето или увреждането на дърветата на територията на къмпинга, както и внасянето на дървен материал от всякакъв вид без разрешително за добив от съответните власти. 
 4. Всички домашни любимци трябва да бъдат контролирани и отпадъците от тях събирани. Не се допускат агресивни домашни любимци.
 5. Забранено е храненето на бездомните кучета и котки. 
 6. Когато използвате нашите контакти за ток за захранване на каравана, кемпер или палатка, моля уверете се, че вашият контакт, кабел, електрическа инсталация и уреди са изрядни. Забранено е включването към нашата мрежа на дефектни или неизправни уреди.
 7.  Всички малолетни лица (под 18 години) на къмпинга трябва да бъдат наблюдавани и придружавани от родител с оглед на това, че къмпингът се намира до вода и има изводи за ток на територията му. 
 8. Всички гости трябва да бъдат регистрирани на рецепция. Забранено е влизането на територията на къмпинга без регистрация на рецепция. 
 9. Забранено е паленето на огън извън обозначените места, изпускането на обратни води от каравани/кемпери, както и изхвърлянето на отпадъци извън определените за целта места на територията на къмпинга. 
 10. Всеки гост е длъжен да събира боклука. Забранено е изхвърлянето на боклуци на територията на къмпинга.
 11. При организирани събития, когато се налага внасянето на допълнителни материали, конструкции и съоражения гостите са длъжни да гарантират сигурността на използването им, както и при напускане да почистят след себе си в рамките на деня на напускане.
 12. Забранено е чупенето и увреждането на собствеността на къмпинга включително бани, тоалетни, мивки, изводи за вода и ток. Гости увреждащи собствеността на къмпинга заплащат нанесените щети и труда за поправянето им.
 13. Забранено е миенето на автомобили, лодки, каравани или кемпери на територията на къмпинга.
 14. При забелязване на повреди или нередности на къмпинга гостите трябва да уведомят управителя на къмпинга в писмен вид на място или по електронна поща на campingemanuil@mail.bg. Управителят е отговорен за отстраняване на повредите и/или нередностите в разумен и практичен срок. За всякакъв друг вид оплаквания гостите имат възможността да ги впишат в Книгата за оплаквания на къмпинга в деня на оплакването, но не по-късно от 3 дни след последния ден на престой на къмпинга, като след вписване на оплакването гостите получават входящ номер. Управителят на къмпингът адресира всички оплаквания в писмен вид на посочен от госта адрес или електронна поща в 7 дневен срок.